keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Iltapala

Oon ihan älytön herkuttelija ja reenin jälkeen illalla tekee mieli syödä vaikka mitä. Yritän kuitenkin syödä ees vähän terveellisesti, sais sitten siitä reenistäkin enemmän irti :) Herkuttelun ja (kohtuullisen)terveellisyyden loistava yhdistäjä on rahka. Mun herkkuterveysiltapala onkin yleensä aina rahkaa, "täytteet" vaan vaihtelee. Herkun siitä tekee vaahtoutuva vanilla-kastike ja vähän liian usein päälle eksyvä suklaa jossain muodossa. Sulatettu Fazerin sininen ja mariannerouhe on ehkä parhaita "koristeita".. Täksi illaksi olin suunnitellu persikka-banaani-kiwirahkan, mutta tein virheliikkeen viedessäni Cindyn äipälle hoitoon matkalla jumppaan. Hakiessani hauvelia kotikotona oli tietty tarjolla kaikkee ihanaa, kuten tuoretta myslileipää, savustettua poroleikkelettä, jotain goudan tyyppistä juustoa ja Lindtin pallokonvehteja. Se siitä terveellisestä rahkasta sitten. Mikäli joku haluaa uusia ideoita helpon välipalan tekoon, niin seuraavassa ohje, joka ei petä ;)

Tälläset ainekset jääkaapissa odottaa syöjäänsä.

  • Osta Floran vaahtoutuva vanilla-kastike ja vatkaa se sähkövatkaimella tai laita blenderiin. Vatkaimella rahkasta saa kuohkeampaa mutta blenderillä välttää mahdolliset roiskeet keittiön seinissä.
  • Lisää vaahdotetun vanillan sekaan kaksi 250 gramman purkkia jotain rahkaa, ite tykkään Rainbown kevyt-rahkasta ja tietty erityisesti raudan nostelija -miesten suosimasta Ehrmannista. Vatkaa sekaisin.
  • Sitten luova osuus. Lisää joukkoon vähän sulatetut pakastemarjat ja/tai valmiiksi max. peukalon kokoisina paloina olevat hedelmät. Vatkaa. Jos tykkäät jugurtissakin isommista hedelmän paloista, älä vatkaa kauaa vaan anna osan "täytteistä" jäädä suuremmiksi. Jos vihaat niitä vähän lilluvia palasia, vatkaa kauan ja huolella. Meillä ite tykkään isommista paloista ja toi toinen ei, niin otan puolet rahkasta kesken vatkauksen itelleni kulhoon ja jatkan vatkaamista kunnes rahka on herralle kelpaavan kuohkeaa ja homogeenista.
  • Annostele rahka kulhoon ja koristele, taas luovuutta tarvitaan :P
Mun lempiyhdistelmiä on vadelma-banaani (200 grammaa vadelmia, yksi banaani), persikka-kiwi-banaani (kuvassa olevat jutut, mutta vain toinen banaaneista) ja kuningatarmarja (yksi sellainen pakastemarjapussi). Kesällä tuoreista mansikoista tehty rahka on i-ha-naa.. Päälle sopii edellä mainittujen Fazerin sinisen ja mariannerouheen lisäksi hyvin pätkis ja jotkut suffelipuffin ja kitkatin tapaset keksisuklaat.

Hmm, ihan niinku mun lihakset huutais noita maitorahkan proteiineja, jos pieni yöpala vielä :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti