torstai 6. lokakuuta 2011

Pieniä suuria eroja

Hejsan från Stockholm!

Täällä oon nyt asustellut jo reilun kuukauden ja ehtinyt tehdä jo vaikka mitä :) Kodilta tää paikka tuntui jo heti ensimmäisinä päivinä, mikä oli tosi hassua. Nyt alkaa elämä olla jo aika normalisoitunutta, eikä jokaista asiaa enää ihastele ja ihmettele. Joitain eroja Suomeen verrattuna oon pongaillut, seuraavaksi yhdestä niistä...

Hundar - koirat

Omaa Cimppua ikävöidessä sitä aika paljon kiinnittää huomiota kaikkiin vastaan tuleviin hauvoihin, täällä ne astelee vastaan enemmän tai vähemmän poikkeuksetta vapaana, myös aivan keskustassa! Huippu hyväkäytöksiset koirat terriereistä vinttikoiriin kulkee omistajansa rinnalla välittämättä muista koirista tai autoista, eikä kukaan katso pahalla tai murise asiasta mitään. Toisin kuin esimerkiksi Pyynikillä, missä joku saattaa huutaa puolen kilometrin päästä jotain sen suuntaista, kuin "laita se v**per***hurtta kiinni tai soitan poliisit, sehän voi vaikka purra!"

Täällä en myöskään ole vielä kertaakaan törmännyt koirakieltokyltteihin, mitä Kuopiossa viljellään jokaisella kerrostalon ja autotien välisellä metrin levyisellä nurmikaistaleella. Ikinä en ole kenenkään nähnyt ko. nurmialueilla aurinkoa ottavan tai grillijuhlia järjestävän, joten en ymmärrä miksi koirat eivät saisi nauttia kyseisistä alueista... Kuten monessa muussakin asiassa Suomessa, niin tässäkin taitaa kyseessä olla vaan kieltämisen ilo. Ruotsissa puolestaan tuntuu siltä, että oikeastaan kaikki, mistä ei aiheudu muille haittaa, on sallittua.

Livsglädje :)
Koiran kanssa voi helposti käydä lounaallakin :) Lisäksi eräänä päivänä kirkon pihalla lueskellessani ohikulkeva söpö nuoresta miehestä ja koirasta koostuva parivaljakko poikkesi kirkon pihan perällä asioilla ja jatkoi sitten matkaansa, koira tosin päätti nopeampana mennä jo hieman etukäteen kadulle miestä odottamaan. Heh, eri meininki Kuopion tuomiokirkon pihalla, josta meidät Cindyn kanssa häädettiin vaikka käyttäydyttiin remmissä ja (tyhjä) kakkapussi taskussa varsin asiallisesti. Eikä alueella ollut koiran ulkoilutus kielletty -kylttiä.


Ainakin koirakansalaisten elämä Tukholmassa näyttää varsin aurinkoiselta! Ja kyllä se omakin elämä täällä aikas mukavalta tuntuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti